THAINI

Thaini to nic innego, jak pasta sezamowa. Jego przygotowanie jest wbrew pozorom bardzo proste, a aromat jaki nadaje potrawom niezastąpiony, dlatego też uważam, że warto poświęcić chwilę na jego przygotowanie…

IMG_5628

Potrzebujemy:
Sezam
Olej
Blender
1. Parę łyżek sezamu podsmażamy na suchej patelni, aż się zarumienią. Sezam zacznie wówczas aromatycznie pachnieć.
2. Uprażony sezam miksujemy na proszek, po czym dodajemy oleju/oliwy wedle uznania.
Przechowujemy w lodówce.
Advertisements

3 responses to “THAINI

  1. Pingback: Papadam (prażynki z kminkiem) | egroszek·

  2. Pingback: Humus | egroszek·

  3. Pingback: Papadamy z amarantusem | eGroszek·

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s