Pasta kanapkowa z fasoli białej (także w wersji z oliwkami)

Kolejna odsłona pasty kanapkowej wypadła znakomicie i z bólem serca przyznaję, że wersja bez oliwek jest smaczniejsza… Może ktoś będzie jednak większym fanem:) Po raz kolejny stwierdzam, że pasty to doskonała alternatywa dla królujących na naszych stołach serów 🙂

IMG_5851

Potrzebujemy:

1,5 szkl. fasoli białej

2 łyżeczki kolendry

1 łyżeczka kminku

sól, pieprz

odrobina wody

1. Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc, aby się namoczyła. Następnego dnia gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.

2. Ugotowaną fasolę miksujemy blenderem, razem z przyprawami, podlewając odrobiną wody, tak, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.

3. Opcjonalnie możemy dodać oliwki, suszone pomidory lub to, co przyjdzie nam do głowy 🙂

IMG_5850

IMG_5846

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s