Pancakes bananowe

Ciasto jest inne, niż to tradycyjne naleśnikowe, mimo, że przecież robione z tych samych składników. Ciągnące, ale puszyste, delikatne w smaku o lekkiej bananowej słodyczy 🙂 Pierwszy raz na naszym stole, ale z pewnością nie ostatni! :))

Pierwsze w tym roku śniadanie na balkonie… Uwielbiam! ^___^

IMG_6215

Potrzebujemy:

1 szkl. mąki pszennej

0,5 szkl. mleka

0,5 szkl. jogurtu naturalnego

1 jajko (z uporem maniaka będę powtarzać – kupujmy te od szczęśliwych kurek 😉 )

2 banany

1 jabłko starte na mus

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1. Składniki miksujemy na gładką masę (banany rozgniotłam, ale można też wrzucić w plastrach), odstawiamy na 15 min. po czym smażymy z obu stron.

Jedliśmy z domowym serkiem waniliowym (przepis tutaj: klik), konfiturami wiśniowymi, brzoskwiniami i dżemem mirabelkowym 😉 Ze wszystkim było pycha ;D

IMG_6216

IMG_6225

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s