Wegański budyń czekoladowy z orkiszu

Ha! Tak, jak podejrzewałam budyń wyszedł pycha – nawet zrobił się kożuch :)) Myślę, że gdyby zaparzyć orkisz mlekiem sojowym wyszłoby jeszcze lepsze:) Kiedyś spróbuję – a tymczasem chwalę się swoim smakowitym wynalazkiem ^__^

IMG_6419

Potrzebujemy:

0,5 l „mleka orkiszowego” (przepis tu: klik)
5 Łyżek gorzkiego kakao
2 Łyżki cukru
2 krople olejku rumowego

1. Składniki łączymy, blenderujemy dokładnie i zagotowujemy. Rozlewamy do miseczek i chłodzimy w lodówce, bądź zjadamy jeszcze ciepłe 😉

Prawda, że proste? 🙂 Ja dodawałam składniki wedle swojego gustu, więc przed gotowaniem polecam spróbować, czy nie za słodkie lub za gorzkie…

IMG_6417

IMG_6423

Przepis dodaję do akcji:

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s