Pesto z pietruszki

Wpis miał być jutro, ale co tam! Skoro mam się uczyć, zrobię dziś 😉 Przepis na to pesto wykorzystałam ze strony puszka.pl – tak pięknie ta zieleń wyglądała na zdjęciach 🙂 Wykonanie jest piekielnie proste, a smak uzależniający 😀 Musiałam się mocno powstrzymywać, żeby nie zjeść swojej porcji przed obiadem 😛

IMG_6538

Potrzebujemy: (na 2 porcje)

2 pęczki naci pietruszki
0,5 szkl. mieszanki nasion  (u mnie słonecznik, orzechy włoskie, laskowe i dynia)
2 ząbki czosnku
10 Łyżek bulionu
sok z połowy cytryny
0,5 łyżeczki soli

1. Ziarna prażymy na suchej patelni do zrumienienia i „puszczenia” aromatu. Ściągamy z ognia, wrzucamy z resztą składników do przystawki siekającej blendera i miksujemy:)

IMG_6541

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s